Bouwbedrijf De Delta

Nieuws

BENG (Bijna EnergieNeutraal Gebouw)

Vanaf januari 2021 dient iedere nieuwe woning (bijna) energieneutraal te zijn. De eisen die daaraan gesteld worden staan in het zogenaamde BENG-eisenpakket (Bijna EnergieNeutraal Gebouw).

Bouwbedrijf De Delta bv speelt daar nu al op in door de woningen die wij ontwikkelen en verkopen daar op voor te bereiden. De schil van al onze woningen is zo goed geïsoleerd dat de bewoner in de toekomst met aanpassingen aan de installaties de woning kan laten voldoen aan de eisen volgens BENG. Tevens bieden wij de mogelijkheid om dat middels opties al tijdens de bouw van uw woning te laten realiseren.

bron: bouwendnederland.nl
“In opdracht van Bouwend Nederland, NEPROM, NVB en Aedes is een aantal woningconcepten aan de voorgenomen BENG-eisen getoetst (energie eisen per januari 2021). Hoe scoren deze woningen? Waar zitten knelpunten, welke verbeterpunten zijn er? In een brochure zijn de BENG-eisen toegelicht en do’s en don’ts beschreven. De brochure bevat veel praktijkvoorbeelden.

Het duurt nog even, maar vanaf 1 januari 2021 moeten gebouwen bijna energieneutraal zijn. Dat is vertaald in BENG-eisen. Deze komen in de plaats van de huidige EPC. In BENG wordt de energieprestatie uitgedrukt met drie indicatoren:
• De energiebehoefte van het gebouw
• Het primair fossiele energiegebruik
• Het aandeel hernieuwbare energie.

BENG plaatst de hele bouwkolom voor grote uitdagingen. Van begin tot eind moet het proces van ontwikkelen, ontwerpen, bouwen en opleveren opnieuw worden doordacht. Bouwpartijen die klaar willen zijn voor de toekomst, doen er goed aan zich nu al op het nieuwe stelsel voor te bereiden. De brochure Woningbouw volgens BENG: do’s en don’ts voor energieneutraal bouwen (februari 2017) is daarvoor een handvat.

De brochure is gemaakt door de partners van het Lente-akkoord (Bouwend Nederland, NEPROM, NVB, Aedes) in samenwerking met RVO, en input van bouwbedrijven en andere praktijkprofessionals.”

U kunt de brochure hier downloaden: http://www.bouwendnederland.nl/download.php?itemID=3769752