Bouwbedrijf De Delta

Ons bedrijf

Bouwbedrijf De Delta bv bestaat in oorsprong al vanaf kort na de 2e Wereldoorlog, toen het Groninger bouwbedrijf Jansen en Broek een nevenvestiging in Zeeland stichtte. Er waren boerderijen en woningen te (her)bouwen, terwijl de watersnoodramp in 1953 behalve voor veel leed eveneens voor veel werk zorgde.

Ook wij ontkwamen niet aan de economische malaise die begin jaren 70 heerste in Nederland. Daarom werd in 1971 de aansluiting gezocht bij een landelijk concern, de Verenigde Bedrijven Nederhorst. Eind 1975 werd het faillissement over Nederhorst uitgesproken, onder andere de Staat ging het beheer van Nederhorst voeren. De Delta had zich ontwikkeld tot een stabiel bedrijf, zodat de mogelijkheid ontstond en werd gegrepen om weer zelfstandig verder te gaan.

In 1988 verhuisde het kantoor van het Molenwater naar de huidige locatie aan de Herculesweg. Daar is ons kantoor nog steeds gevestigd. We werken hier met circa 40 collega’s aan diverse mooie projecten. We hebben bij het kantoor een terrein waar ons eigen materieel en materiaal onderhouden en opgeslagen wordt en waar soms onderdelen voor een bouwwerk, onder gecontroleerde condities, worden geprefabriceerd.

Kostenefficiënt

We zijn, als specialist in kostenbeheersing, breed georiënteerd. Of het nu gaat om nieuwbouw, renovatie, onderhoud of restauratie; we zijn van alle markten thuis. Wij garanderen onze opdrachtgever optimale samenwerking bij elke vorm van bouwen. Door ons vroegtijdig te betrekken bij de ontwikkeling van uw bouwplannen in bouwteamverband, wordt een optimale verhouding tussen prijs en product verkregen.

Veelzijdig en innovatief

Variatie is een belangrijk element in onze bouwwerken; De Delta is een veelzijdige bouwer. Die veelzijdigheid drukt zich onder meer uit in experimenten en innovatie. We introduceerden de houtskeletbouw in Zeeland en we vonden een oplossing voor het aftoppen en hergebruiken van de bovenste bouwlagen van een torenflat in Middelburg. Wij beschouwen zulke projecten als mooie uitdagingen, die we graag aangaan. Onze nieuwste uitdaging is het bouwen en renoveren van zogenaamde ‘passieve woningen’, met ons eigen concept Deltaenergyflow. Meer informatie daarover vindt u op www.deltaenergyflow.nl.

Wilt u meer weten? Neem dan gerust –en vrijblijvend- contact met ons op. We denken graag met u mee!