Utiliteitsbouw
Ontwikkeling en realisatie van een grootschalige centrumlocatie
Project uit archief
bekijk volledige foto

Velen zullen het zich nog kunnen herinneren: Boodschappen doen bij Trefcenter en dan parkeren op dat braakliggende terrein er tegenover. Lange tijd was er sprake van dat grote ketens als HEMA en Praxis zich in het gebied zouden vestigen, maar er was verzet van andere ondernemers uit de stad. Gevolg was dat het terrein nog meer dan 10 jaar braak zou liggen. De Delta kreeg uiteindelijk toestemming om een kantoor-, woning- en winkelcomplex te bouwen: de huidige Geerepassage.

In maart 1980 -de tijd van de Koude Oorlog- was het eindelijk zover: de eerste paal ging de grond in. Vijf jaar later zou het bouwproject pas echt afgerond worden met de oplevering van de parkeerkelder, onder het toenmalige kantoor van Rijkswaterstaat aan de Koestraat. Heeft u ooit geweten dat de onderste verdieping van de parkeerkelder volledig is voorbereid als atoomschuilkelder, inclusief ruimte met bedden, wastafels, douches en toiletten, geschikt voor grote groepen mensen?

Archieffoto’s: Zeeuws Archief, Foto Dert Collectie Vlissingen.

Informatie
Locatie Middelburg
Type Utiliteitsbouw
Impressie
van het project
Terug naar de jaren '50

Werken aan een stad

De Delta heeft in haar geschiedenis een flinke stempel mogen drukken op de vormen van diverse woonplaatsen in Zuidwest Nederland. En als Middelburgs bedrijf zeker ook aan de vormen van het huidige Middelburg. Dat mogen we ook nu nog, en daar zijn we trots op!

Lees meer...