TransformatieOnze transformatie in beeld

Ons kantoor wordt flink uitgebreid en tegelijkertijd krijgt het bestaande deel een facelift en wordt alles up-to-date gebracht en energiezuinig gemaakt voor de toekomst. We houden u via deze pagina op de hoogte van de vorderingen. Volg ons ook op Facebook, of Instagram.

22-12-2021

De sloophamer!

Dag oud kantoor. Met een toch wel dubbel gevoel gaat deze week de sloophamer door het overgebleven oude gedeelte van het kantoor. Wat een herinneringen zijn hier gemaakt. Maar we zien uiteraard ook enorm uit naar het resultaat!

13-12-2021

STAP 4 - Start renovatie

Moe maar voldaan van de interne verhuizing afgelopen vrijdag heeft iedereen vandaag weer volledig uitgerust een tijdelijke nieuwe werkplek in het nieuwe gedeelte in gebruik kunnen nemen. Nu het oude gedeelte ontruimd is kan gestart worden met de volgende fase van de transformatie, de renovatie van het oude pand.

09-12-2021

Intern verhuizen

In verband met de renovatie van ons voormalig kantoorgebouw, gaan we deze week intern verhuizen. Vrijdag 10 december zijn wij vanwege deze verhuizing helaas niet of slecht bereikbaar. Onze excuses voor het ongemak.

05-11-2021

Opruimen kantoor

Opruimen hoeft niet vervelend te zijn, zeker niet als je het met zijn allen doet. Na een middagje opruimen zijn we klaar voor de verhuizing! Binnenkort verhuist een deel van het personeel naar het nieuwe kantoor. We kijken er naar uit!

21-09-2021

Oude en nieuwe gevel naast elkaar

De systeemsteiger van HDV Steigerbouw B.V. wordt afgebroken en de nieuwe gevel wordt nu goed zichtbaar. Een flink contrast tussen het oude en nieuwe gedeelte is het resultaat.

13-09-2021

Stap 3 - Gebruik eindige (fossiele) energiebronnen efficiënt

Helaas is het opslaan van energie nog niet ver genoeg ontwikkeld om te gaan gebruiken in ons kantoor. De zonnestroom die we overdag gebruiken zal s ’nachts niet gebruikt kunnen worden. Daarom zijn we genoodzaakt om aangesloten te blijven op het elektriciteitsnet.
Er wordt geïnvesteerd in zeer energiezuinige nieuwe installaties en apparatuur. Op die manier gaan we zo efficiënt mogelijk om met de externe energiebron. Wellicht kunnen we in de toekomst de opgewekte energie gaan opslaan om te gebruiken wanneer zonnestroom niet voorhanden is.

13-09-2021

Stap 2 - Gebruik energie uit hernieuwbare (duurzame) bronnen

Deze stap vullen we grotendeels in door gebruik te maken van ruim 100 nieuwe PV-panelen. Deze panelen wekken stroom op door zonnestraling om te zetten in bruikbare energie. Met de opgewekte stroom wordt zoveel mogelijk verwarmd, gekoeld, geventileerd en apparatuur aangedreven. Er zal waarschijnlijk een overcapaciteit ontstaan die we terug leveren aan het elektriciteitsnet zodat het gebruikt kan worden door derden. Ook wordt de afgevoerde geconditioneerde ventilatielucht gebruikt om de aangevoerde ventilatielucht voor te warmen/ koelen.

13-09-2021

Stap 1 - Beperk de energievraag

Ter plaatse van het bestaande gedeelte wordt de bestaande gevel ‘afgepeld’ en voorzien van nieuwe hoogwaardige isolatie en gevelbekleding die eventueel weer recyclebaar is. Bij het nieuwe gedeelte wordt gebruik gemaakt van geïsoleerde houtskeletbouwelementen en dezelfde gevelbekleding. Overal worden nieuwe aluminium kozijnen met hoogwaardige isolatieglas geplaatst. Door de schil zo goed mogelijk te isoleren beperken we de energiebehoefte tot een minimum.

13-09-2021

Verduurzaming en trias energetica

Bij zowel nieuwbouw als vernieuwbouw is het belangrijk na te denken over duurzaamheid. Dat wordt gedaan op basis van de zogenaamde trias energetica. Deze strategie bestaat uit 3 pijlers:
1. Stap 1. Beperk de energievraag
2. Stap 2. Gebruik energie uit hernieuwbare (duurzame) bronnen
3. Stap 3. Gebruik eindige (fossiele) energiebronnen efficiënt

Toen de beslissing gemaakt werd om ons kantoor uit te breiden werd gelijktijdig besloten om het bestaande gedeelte te verduurzamen in combinatie met de nieuwbouw.

Op deze manier zijn we klaar voor de toekomst. Belangrijk is ook dat we de installaties kunnen aanpassen aan de voortgang van de techniek. Zo kunnen we weer vele jaren vooruit in ons mooie onderkomen.

03-09-2021

Gevelbekleding

De gevelbekleding van het nieuwe gedeelte van ons kantoor wordt zorgvuldig aangebracht door collega’s Ramon en Luc.
De houtsoort die zij hier verwerken is Fraké. Deze gevelbekleding wordt zonder chemische toevoegingen in Nederland verduurzaamd. Voordeel is ook dat de CO2 uitstoot bij de productie minimaal is. Bovendien vinden we het ook gewoon mooi 😉.

30-08-2021

STAP 3 - Start verduurzaming

We gaan van het gas af, er komen warmtepompen, het hele dak wordt vol gelegd met zonnepanelen en om het af te maken wordt de gehele schil van het gebouw opnieuw geïsoleerd en voorzien van hoogwaardige isolerende beglazing.

05-07-2021

Tijdelijke werkplek collega's

Nu de verbouwing van ons kantoor in volle gang is, verhuizen sommige collega’s naar een tijdelijk onderkomen elders op het terrein. Van hieruit zitten ze ook gelijk op de eerste rang om de transformatie van ons kantoor te volgen.

15-06-2021

De uitbreiding krijgt vorm

De uitbreiding van het kantoor staat klaar voor de montage van de kozijnen en de gevelbekleding. De contouren zijn nu goed te zien.

17-05-2021

Dakbedekking

Met dit weer is het geen overbodige luxe om een goede dakbedekking boven je hoofd te hebben. Quist & de Jonge leggen voor ons EPDM op het dak van onze uitbreiding. De gevels zijn ondertussen gesloten met HSB elementen en dichtgezet met (tijdelijke) folie.

15-04-2021

Dakvloer nieuwe kantoorgedeelte

Met de telescoopkraan werd de dakvloer van het nieuwe kantoorgedeelte gelegd. De afmetingen van de uitbreiding zijn veel duidelijker nu we op hoogte zijn. Voor de collega's die hier dagelijks werken een mooi vooruitzicht naar een nieuw hoofdstuk.

09-04-2021

Bouwbord geplaatst

Om onze omgeving te informeren (en stiekem ook een beetje om reclame te maken 😉) is er een bouwbord neergezet waarop het eindresultaat van de transformatie te zien is. Het bord is ontworpen door estherwerkt en geleverd en geplaatst door Esbi Reclame. Na iedere fase wordt er een groen vinkje geplakt zodat de voortgang te zien is.

07-04-2021

Verdiepingsvloer gestort

De verdiepingsvloer van ons nieuwe kantoorgedeelte is gestort. Met een zogenaamde giekpomp wordt het beton naar boven gepompt vanuit de betonmixers die onafgebroken aanrijden. Dit werkt sneller en beter dan met de kubel storten. In een paar uurtjes hadden de mensen van DA Koster Betonwerken b.v. de klus geklaard. Op naar de volgende bouwlaag!

27-03-2021

Aan de slag met de gevel

We zijn weer een stapje vooruit in ons eigen huis-en-tuin project. Het bestaande buitengevelmetselwerk is gesloopt en verwijderd. Nu gaan we verder met de kolommen en eerste verdiepingsvloer. De gevel wordt later ingevuld met houtskeletbouwelementen. Op de foto's zie je de oude situatie en de situatie zoals het moet worden.

17-03-2021

Begane grondvloer

DA Koster Betonwerken b.v. heeft de begane grondvloer voor de uitbreiding van ons kantoor gelegd en afgestort.

06-03-2021

Maar liefst 270m2 extra ruimte

We beginnen met de bouw van de uitbreiding aan de achterzijde. De uitbreiding van 270 m2 is verdeeld over 2 verdiepingen. Alleen de vloer en kolommen blijven bestaan, de rest wordt gestript. We streven ernaar om natuurlijke en/of recyclebare materialen te gebruiken zoals: hout, steen en beton. Ook wordt er traditioneel metselwerk toegepast.

05-03-2021

Ontwerp nieuw kantoor door RoosRos

Voor het ontwerp voor ons nieuwe kantoor werken we samen met RoosRos architecten uit Goes.

04-03-2021

STAP 2 - Start nieuwbouw

Het beton van de fundering voor de uitbreiding van ons kantoor is vanmorgen gestort. De wapening die eruit steekt is om later de kolommen mee te maken die later de verdiepingsvloer gaan dragen. We noemen dat stekken.

05-02-2021

STAP 1 - 1e paal in de grond

Het begin is er. De 14 heipalen van ons nieuwe kantoorgedeelte zijn afgelopen vrijdag de grond in geslagen door Catharina Verbeek en haar kleindochter Anna met de heimachine en ondersteuning van Heibedrijf Van Dam. Ook een tijdcapsule mocht niet ontbreken. Een mooie tekst met tekening gemaakt door Anna is inmiddels in de fundering gestort.

19-01-2021

Start transformatie

Ons kantoor wordt flink uitgebreid en tegelijkertijd krijgt het bestaande deel een facelift en wordt alles up-to-date gebracht en energiezuinig gemaakt voor de toekomst. We zullen u via deze pagina op de hoogte houden van de vorderingen. Het asfalt ingezaagd en wordt verwijderd, zodat er een verkennend bodemonderzoek uitgevoerd kan worden.