DuurzaamheidEen toekomst met frisse lucht, helder water en een schone omgeving

Duurzaamheid, een begrip waar we vandaag de dag niet meer omheen kunnen en ook niet meer omheen willen.

We zullen zorgvuldig moeten omspringen met grondstoffen en materialen, zodat we ook uw en onze (klein)kinderen een duurzame toekomst kunnen geven. Onze manier van bouwen, volgens het basisprincipe van de Trias Energetica, sluit hierbij aan.

Energievraag

Door het toepassen van bouwkundige maatregelen brengen wij uw energieverbruik omlaag. Dit doen we bijvoorbeeld door het toepassen van uitstekende isolatie en goede luchtdichtheid. Maar ook zaken als een zongerichte ligging, een slimme woningindeling en een effectief raamoppervlak, dragen hier aan bij. Maatregelen die energie besparen, maar geen eigen energie nodig hebben om te kunnen werken.

Duurzaam

Met de toepassing van duurzame energie in de vorm van zonnewarmte, zonnestroom en warmtepompen, maken we gebruik van schone, altijd aanwezige energie. Een warmtepomp haalt warmte uit de lucht of uit de grond en gebruikt die om uw woning te verwarmen. De elektriciteit die nodig is voor de warmtepomp, komt van de zonnepanelen op het dak. Een zonneboiler voorziet uw woning van warm water.

Efficiënt

Uw woning of gebouw is nu bouwkundig klaar voor de toekomst. Aan u de taak om zo efficiënt mogelijk om te gaan met het gebruik van fossiele brandstoffen.

Grondstoffen

We proberen daar waar mogelijk -zowel bij nieuwbouw als bij renovatie- gebruik te maken van secundaire grondstoffen (gewonnen uit eerder toegepaste grondstoffen) en hernieuwbare grondstoffen (natuurlijke grondstoffen waarvan de voorraad in een korte periode kan worden hersteld). Ons streven is uiteindelijk te werken naar circulaire bouw, waarbij vrijwel alle materialen steeds opnieuw kunnen worden gebruikt. Op deze wijze kunnen we verspilling zoveel mogelijk voorkomen en afval reduceren.

Prefabricering

De steeds verdere toename van prefabricering komt de kwaliteit van bouwonderdelen ten goede. Geprefabriceerde onderdelen worden onder optimale omstandigheden geproduceerd, waarbij weersinvloeden geen rol spelen. Er is betere controle mogelijk op het goed uitvoeren van werken. Bouwtijden worden verkort en er is minder kans op koudebruggen (plaatsen waar de isolatie wordt onderbroken).

Samenwerking

Wij willen vraaggericht werken, daarom vinden wij uw stem van groot belang. Waar heeft u behoefte aan? Graag gaan we in een zo vroeg mogelijk stadium met u aan tafel om uw behoefte in kaart te brengen. Zo komen we gezamenlijk tot een kwalitatief uitstekende totaaloplossing, die past bij uw wensen.

Zo werken we samen aan uw ideale woning of bedrijfsgebouw, met een comfortabel binnenklimaat én aan een duurzame toekomst met frisse lucht, helder water en een schone omgeving voor uw en onze (klein)kinderen.