Utiliteitsbouw
Basisschool, kinderopvang en buurthuis in één
Project opgeleverd
bekijk volledige foto

Multifunctionele accomodatie met daarin opgenomen een basisschool, kinderopvang én buurthuis. Het gebouw heeft de vorm van een karakteristieke Zeeuwse boerenschuur in eigentijdse vorm. De verschillende delen worden verbonden door een aula in het midden, een foyer met tribunetrap en een grote loopbrug die alle ruimtes in het gebouw met elkaar verbindt. Het betreft een ‘nul op de meter’ gebouw: Dat betekent dat er geen energiekosten zijn, het gebouw uitermate goed geïsoleerd is en er voorzieningen in het gebouw zijn, waardoor het gebouw elektrisch verwarmd wordt. Daarnaast is er bij de bouw gebruik gemaakt van duurzame materialen die hergebruikt kunnen worden.
Bijzonderheid is dat het gebouw zo is ontworpen dat het toekomstbestendig is. Mocht de basisschool moeten sluiten vanwege het teruglopende aantal leerlingen, dan kunnen de ruimtes omgebouwd worden tot ouderenwoningen.

Informatie
Locatie Biggekerke
Type Utiliteitsbouw
Impressie
van het project
Terug naar de jaren '50

Werken aan een stad

De Delta heeft in haar geschiedenis een flinke stempel mogen drukken op de vormen van diverse woonplaatsen in Zuidwest Nederland. En als Middelburgs bedrijf zeker ook aan de vormen van het huidige Middelburg. Dat mogen we ook nu nog, en daar zijn we trots op!

Lees meer...