Utiliteitsbouw
Uitbreiding, verduurzaming, renovatie en facelift
Project opgeleverd
bekijk volledige foto

Na ruim 30 jaar was het kantoor aan de Herculesweg aan een renovatie toe. Vrijdag 5 februari 2021 is de eerste paal van het nieuwe kantoorgedeelte geslagen door mevrouw Verbeek en haar kleindochter Anna, een bijzonder moment! Ook een tijdcapsule mocht niet ontbreken. Een mooie tekst met tekening gemaakt door Anna is inmiddels in de fundering gestort.

Het ontwerp voor ons vernieuwde kantoor is in samenwerking met RoosRos architecten uit Goes gedaan.

Allereerst werd het kantoor aan de achterzijde uitgebreid. De uitbreiding van 270 m2 is verdeeld over 2 verdiepingen. Het personeel verhuist naar het nieuwe gedeelte zodat het oude gedeelte geheel getransformeerd kan worden. Alleen de vloer en kolommen blijven bestaan, de rest is gestript. We hebben geprobeerd om natuurlijke en/of recyclebare materialen te gebruiken zoals: hout, steen en beton. Ook is er traditioneel metselwerk toegepast.

De bestaande gasleidingen zijn afgedopt zodat we volledig van het gas afgaan. Vervolgens is het VRV systeem aangebracht (2 luchtlucht warmtepompen) die ervoor zorgen dat het gebouw
volledig elektrisch wordt verwarmd en gekoeld. Voor het opwekken van de nodige energie, is het hele dak vol gelegd met zonnepanelen. Om het af te maken is de gehele schil van het gebouw opnieuw geïsoleerd en voorzien van hoogwaardige isolerende beglazing.

De enigszins gedateerde inrichting is eindelijk gemoderniseerd. Leuk detail is de vergaderzaal op de eerste verdieping. Deze fungeert zowel als serieuze vergaderzaal, als kantine waar een gezellige vrijdagmiddagborrel gehouden kan worden. Als verlengstuk van de kantine is er een buitenterras aangelegd zodat we op zonnige dagen ook buiten een drankje kunnen doen. Ook heeft Estuarium Vastgoed een unieke ruimte met daarbij horende inrichting gekregen

De aluminium puien en ronde kozijnen zijn allemaal verwijderd. Het bestaande metselwerk is gesloopt. Het nieuwe kantoor heeft donkere gevelstenen in combinatie met houten verticale gevelbekleding gekregen. Samen met de stoere aluminium kozijnen geeft dit een unieke uitstraling.

We kijken er naar uit om u straks met trots te kunnen ontvangen in ons vernieuwde kantoor.

Informatie
Locatie Middelburg
Type Utiliteitsbouw