Utiliteitsbouw
Uitbreiding, verduurzaming, renovatie en facelift
Project in uitvoering
bekijk volledige foto

Na ruim 30 jaar is het kantoor aan de Herculesweg aan een renovatie toe. Vrijdag 5 februari 2021 is de eerste paal van het nieuwe kantoorgedeelte geslagen door mevrouw Verbeek en haar kleindochter Anna, een bijzonder moment! Ook een tijdcapsule mocht niet ontbreken. Een mooie tekst met tekening gemaakt door Anna is inmiddels in de fundering gestort.

Voor het ontwerp voor ons vernieuwde kantoor werken we samen met RoosRos architecten uit Goes.

Allereerst wordt het kantoor aan de achterzijde uitgebreid. De uitbreiding van 270 m2 is verdeeld over 2 verdiepingen. Het personeel verhuist naar het nieuwe gedeelte zodat het oude gedeelte geheel getransformeerd kan worden. Alleen de vloer en kolommen blijven bestaan, de rest wordt gestript. We streven ernaar om natuurlijke en/of recyclebare materialen te gebruiken zoals: hout, steen en beton. Ook wordt er traditioneel metselwerk toegepast.

De bestaande gasleidingen worden afgedopt zodat we volledig van het gas afgaan. Vervolgens wordt het VRV systeem aangebracht (2 luchtlucht warmtepompen) die ervoor zorgen dat het gebouw
volledig elektrisch wordt verwarmd en gekoeld. Voor het opwekken van de nodige energie, wordt het hele dak vol gelegd met zonnepanelen. Om het af te maken wordt de gehele schil van het gebouw opnieuw geïsoleerd en voorzien van hoogwaardige isolerende beglazing.

De enigszins gedateerde inrichting wordt eindelijk gemoderniseerd. Leuk detail is de vergaderzaal op de eerste verdieping. Deze fungeert zowel als serieuze vergaderzaal, als kantine waar een gezellige vrijdagmiddagborrel gehouden kan worden. Als verlengstuk van de kantine wordt een buitenterras aangelegd zodat we op zonnige dagen ook buiten een drankje kunnen doen. Ook Estuarium Vastgoed krijgt een eigen inrichting. Een unieke ruimte met daarbij horende inrichting wat speciaal voor Estuarium wordt ingericht.

De aluminium puien en ronde kozijnen worden allemaal verwijderd. Het bestaande metselwerk wordt gesloopt. Het nieuwe kantoor krijgt donkere gevelstenen in combinatie met houten verticale gevelbekleding. Samen met de stoere aluminium kozijnen geeft dit een unieke uitstraling.

Planning is dat eind dit jaar de transformatie wordt afgerond. We kijken er naar uit om u straks met trots te kunnen ontvangen in ons vernieuwde kantoor.

Informatie
Locatie Middelburg
Type Utiliteitsbouw