Bouw gestart woningen Zeeuwland in DomburgNegen levensloopbestendige sociale huurwoningen

Ook de PZC heeft het project opgemerkt. Onderstaand een weergave van het artikel:

 

Wie woning in Domburg wil moet snel zijn

DOMBURG – Marco van der Wel verwacht grote belangstelling voor wonen in het Singelgebied in Domburg. Woningbouwvereniging Zeeuwland bouwt daar sinds deze week negen levensloopbestendige woningen.

Ze zijn bestemd voor 55-plussers met een smalle beurs, aldus de directeur van de woningbouwvereniging. ,,Binnenkort start de inschrijving.” Maar hij weet nu al zo goed als zeker dat het geen enkel probleem oplevert ze kwijt te raken. ,,Want wonen in Domburg is populair. Het is alweer een tijd geleden dat we daar gebouwd hebben als woningbouwvereniging.”

Zomer 2020 worden de nieuwe woningen opgeleverd. Ze worden gebouwd aan het Poldertje en de H.M. Kesteloostraat. Ze krijgen een woonkamer, slaapkamer en badkamer op de begane grond. Op de verdieping is een tweede slaapkamer en extra bergruimte. Ze krijgen ook een eigen tuin met berging. De woningen zijn volgens Zeeuwland energiezuinig, mede door zonnepanelen, isolatie en vloerverwarming. De woningbouwvereniging verwacht dat de bewoners niets moeten betalen aan de energieleverancier. Want ze worden zo gebouwd dat ze evenveel energie opwekken als er onder normale omstandigheden wordt verbruikt.

Ruim een jaar geleden verkocht de gemeente Veere de eerste kavels in het Singelgebied. Ze gingen weg voor 425 tot 450 exclusief btw en kosten per vierkante meter. Zoveel moest Zeeuwland niet betalen om daar te kunnen bouwen. ,,De gemeente vroeg aan ons een sociale prijs van 120 euro de vierkante meter, exclusief btw.” Zo’n bedrag betaalt Zeeuwland ook voor bouwgrond in andere Veerse kernen. ,,Anders kunnen we echt niet bouwen voor onze doelgroep.” Het is voorlopig de laatste nieuwbouw van Zeeuwland in Domburg.

Impressie van de levensloopbestendige woningen die door Zeeuwland worden gebouwd in het Singelgebied in Domburg

Impressie van de levensloopbestendige woningen die door Zeeuwland worden gebouwd in het Singelgebied in Domburg © Zeeuwland
Bron: PZC, Emile Calon