Bouwbedrijf De Delta wint twee tenders van gemeente Veere“Onze duurzame filosofie sluit goed aan op gemeentelijke visie”

MIDDELBURG – Bouwbedrijf De Delta neemt twee projecten in ontwikkeling na het winnen van twee tenders die de gemeente Veere heeft uitgeschreven. Het betreft bebouwing op het Knotwilgterrein in Oostkapelle en het Singelgebied in Domburg. Bouwbedrijf De Delta is al meer dan zestig jaar actief in nieuwbouw, renovatie en onderhoudswerk in geheel Zuidwest Nederland en is één van de grotere bouwbedrijven binnen Zeeland.

Projectleider Arnold van Kuijk laat weten blij te zijn met de aanbestedingen omdat Bouwbedrijf De Delta en de gemeente het gemeenschappelijke doel hebben om, naast invulling te geven aan de vraag op de woningmarkt, op duurzame wijze een mooi project neer te zetten. “Wij hebben duurzaam bouwen hoog in het vaandel staan en werken veel samen met gemeenten om dit binnen Zeeland te stimuleren. We proberen deze samenwerking dan ook altijd op te zoeken. Omdat de gemeente Veere in dit geval zelf de tenders heeft uitgeschreven, is ze bij deze projecten vanzelfsprekend nauw betrokken”.

DNA

Volgens Arnold is voor het Knotwilgterrein gekozen voor een nieuw appartementsgebouw dat is gebaseerd op de oude buitenplaats met daarop het “Huis te Oostkapelle”. “Maar er wordt wel gebouwd met het oog op de meest moderne eisen. De klassieke vormgeving wordt gecombineerd met een bouwmethode die voldoet aan de huidige maatstaven en die is voorbereid op de toekomst. Rondom het gebouw komt een prachtige tuin die wordt ontworpen door een gespecialiseerd bureau. In het gebouw bevinden zich acht appartementen”. Voor het Singelgebied in Domburg is een plan bedacht waarbij woningen, vakantiehuizen en commerciële ruimtes worden gecombineerd tot een project met Domburgs DNA. “Verschillende elementen uit kenmerkende gebouwen in Domburg komen terug in de gevels van de gebouwen. Bij twee van de drie woningen wordt een vakantiehuis in de achtertuin meegebouwd; een zogenaamd Domburgs huisje, dat verhuurd mag worden. De commerciële ruimtes zijn bedoeld voor verschillende soorten bedrijven”.

EPC

Kenmerkend voor Bouwbedrijf De Delta is dat er altijd zo energiezuinig mogelijk gebouwd wordt. “Dat is in ieder geval zo bij de projecten die wij zelf ontwikkelen. Bijzonder aan de projecten in Domburg en Oostkapelle is dat voor beide projecten geldt dat wordt gebouwd met een EPC van 0, zelfs voor de commerciële ruimtes en vakantiewoningen. Voor die gebouwen wordt normaal gesproken een veel lagere eis gesteld. Zéér energiezuinig dus en uiteraard gasloos. De duurzame filosofie van Bouwbedrijf De Delta is gestoeld op de zogenaamde ‘trias energetica’. Dat wil zeggen; de energievraag beperken door de schil zo goed mogelijk te isoleren door middel van gevelisolatie, isolerende beglazing en luchtdichte aansluitingen. Door middel van aanpassingen in de installaties kun je woningen up-to-date houden. Dit kan bijvoorbeeld door de benodigde energie op te wekken door middel van duurzame oplossingen zoals zonnepanelen, bodemwarmte, windenergie en de postcoderoos. En door de energie die wordt opgewekt zo efficiënt mogelijk te gebruiken door middel van bijvoorbeeld lage-temperatuurverwarming en warmteterugwinning en een warmtepomp”.

Beide projecten komen naar verwachting aan het einde van het eerste kwartaal van 2019 op de markt.

Bron: De Bode 24-01-2019