Utiliteitsbouw
CIOS Goes Test
Project opgeleverd
bekijk volledige foto

Het ROC Cios gebouw is gesitueerd bij een gemeentelijk sportcomplex. Een sportstrip waarop buitensporten beoefend kunnen worden, verbindt het sportcomplex met de nieuwe wijk Goese Schans en de haven.Gezien de grote volumes van het sportcomplex is voor het Cios gekozen voor een eenvoudige massa, waarvan de gevels en het dak beweging en dynamiek verbeelden. Door de grote afmeting van de gevels is gekozen voor grote kleurblokken op de lamel. Hierdoor ontstaat in eerste instantie een kleurrijk, abstract geheel. Pas op afstand en vanuit de juiste hoek, neem je het grotere geheel waar. Op deze manier word je als toeschouwer uitgedaagd en betrokken.

Het centercourt is een centrale ruimte uitgevoerd als twee trappen met bordessen, die de begane grond en de verdieping verbinden. Deze bordessen bieden ruimte voor de diverse werkvormen die het moderne onderwijs vereist. Rond het centercourt liggen ruimten voor instructie, kleine projectruimten, spreekkamers (dug-outs), een mediatheek en personeelsruimten. Deze ruimten zijn verbonden met het centercourt door verdiepingshoge glazen wanden, voorzien van prints. Deze prints geven in diverse balmotieven, reeksen van wereldrecords aan.

Informatie
Locatie Goes
Type Utiliteitsbouw
Opdrachtgever ROC Zeeland
Architect Rothuizen Van Doorn ’t Hooft
Impressie
van het project
Terug naar de jaren '50

Werken aan een stad

De Delta heeft in haar geschiedenis een flinke stempel mogen drukken op de vormen van diverse woonplaatsen in Zuidwest Nederland. En als Middelburgs bedrijf zeker ook aan de vormen van het huidige Middelburg. Dat mogen we ook nu nog, en daar zijn we trots op!

Lees meer...